Netwerk GRONDig
Belangenorganisatie voor de grondgebonden melkveehouderij

Netwerk GRONDig  de belangenorganisatie voor de grondgebonden melkveehouderij. 

Word ook donateur van Netwerk GRONDig!
Grondgebonden melkveehouderijen zijn de kringloopbedrijven bij uitstek. 
Dat is meer dan alleen plaatsingsruimte van mest. Het is circulaire bedrijfsvoering van bodem, dier en gewas in samenspraak met de leefomgeving. 

Elementen hierbij zijn koeien in de wei,  weidevogelbeheer, bodemvruchtbaarheid, een aantrekkelijk landschap en maatschappelijk gewenst.
Daar hoort regelgeving bij dat rechtvaardig is voor grondgebonden bedrijven, vandaar onze inzet voor Meersporenbeleid.

Netwerk GRONDig is betrokken, actief en alert. Ook in 2019!  


Nieuws en actualiteiten


Terug naar overzicht

31-01-2018

Boer Jacob van Emst rastert weiland af tegen vossen

De bedreiging van weidevogels neemt toe door een groeiend aantal roofdieren. Dit komt door zachte winters, waardoor de overlevingskans van roofdieren toeneemt. Maar ook de inrichting van het landschap speelt een rol. Wat kunnen we er tegen doen?
De Hattemse natuurboer Jacob van Emst (30) vindt schrikdraad een goede suggestie. Hij boert in de Hoenwaard, combineert zijn bedrijf met natuurbeheer en gebruikt sinds een jaar of acht rasters om vossen bij groepen weidevogels vandaan te houden. Dat doet hij met steun van het Geldersch Landschap en Stichting Vrienden van het Boerenland.
Bron: De Stentor, woensdag 31 januari 2018

Zie: https://www.destentor.nl/hattem/boer-jacob-van-emst-rastert-weiland-af-tegen-vossen~a7619b8c/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_appTerug naar overzicht